На 31 серпня призначено виступ спікера Ради Федерації РФ Валентини Матвієнко на засіданні Міжпарламентського союзу в США, але візи у неї до цих пір немає. Можливість отримати візу невисока, вважають і в Москві, і на Заході.

Як повідомляє РБК, Матвієнко можуть не видати візу, так як вона знаходиться під американськими санкціями.

Прес-секретар посольства США в Москві Вілл Стівенс не став відповідати на питання про видачу візи Матвієнко. "Ми не коментуємо візові питання", - заявив він.

В американському дипломатичному корпусі відзначили, що питання видачі візи Матвієнко буде залежати від мети її візиту до Нью-Йорк. Якщо вона має намір взяти участь у зустрічах по лінії ООН, то право на в'їзд в США їй нададуть. А якщо вона збирається в США по іншій лінії, то у візі їй відмовлять.

Читайте також: У Держдумі РФ назвали сезон в Криму "успішним"

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Повідомлялося, що рішення по візах не прийнято, а чи видадуть їх взагалі, залежить від того, чи визнає США засідання заходом ООН. Якщо у заходу буде статус оонівського, то США повинні видавати візи.

Але, згідно з повідомленням, організатором форуму виступає Міжпарламентський союз, і запрошення надійшло від імені цієї організації, а не від ООН.