Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що без дієвого рішення нинішньої міграційної кризи, існування Шенгенської зони може опинитися під питанням, передає Європейська правда.

Зокрема, про це Меркель заявила під час прес-конференції в Берліні:

"Якщо ми не досягнемо успіху в справедливому розподілі біженців, тоді, звичайно, питання Шенгену буде на порядку денному для багатьох", - підкреслила вона.

Раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр заявив, що Берлін може припинити дію угоди, що передбачає безвізові поїздки в межах більшості країн Євросоюзу, що входять в Шенгенську зону.

Кількість мігрантів біля кордонів Євросоюзу досягла рекордного показника. Згідно з прогнозами, в цьому році Німеччина очікує прибуття в країну 800 тисяч шукачів притулку.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

У свою чергу, Єврокомісія запропонувала розподілити біженців серед загалу європейських країн, щоб "розвантажити" основні держави прибуття, такі як Німеччина і Франція. Цей розподіл має відбуватися на добровільній основі, однак деякі країни (наприклад Угорщина, Австрія, Словаччина та Словенія) відмовляються слідувати таким приписами.

Читайте також: Кабмін призначив тимчасового голову міграційної служби

Крім того, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна не готова приймати нових мігрантів з Близького Сходу і Північної Африки, оскільки повинна надати допомогу біженцям з України.

Нагадаємо, таку різку зміну в політиці Євросоюзу спричинила трагедія, що сталася минулого тижня в Австрії. У вантажівці задихнувся 71 нелегальний мігрант, в тому числі діти.