Затриманий під час сутичок біля парламенту зізнався у тому, що кинув гранату в силовиків, повідомив міністр Арсен Аваков на брифінгу.

Затриманий "назвався свободівцем і бійцем батальйону "Січ", який перебував у відпустці, розповів міністр, пише ВВС.

"Затриманий Гуменюк Ігор Володимирович, використав гранату типу РГО (ручна граната оборонна). Одна граната була при ньому при затриманні, другу він кинув - зізнався у цьому - чека від гранати була в нього", - сказав Аваков на брифінгу.

Міністр Арсен Аваков звинуватив ВО "Свобода" у пораненні силовиків біля Ради.

"Я напряму звинувачую Олега Тягнибока та його партію "Свобода"", - сказав Аваков, вказавши на участь політика в сутичках.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

"Тягнибок не привів протестувальників під Верховною Радою. Він привів бандитів, які вбивали та калічили наших солдатів", - додав міністр.

Водночас лідер "Свободи" поклав відповідальність на владу та міліцію.

Через ці сутички міліція відкрила справу за низкою статей Кримінального кодексу, сказав Аваков, пообіцявши, що розслідування буде ретельним.

"Кидались гранати, вибухові пакети, шашки, використовувались вони із саморобними пристроями, до яких були прикручені різні предмети, в тому числі металеві осколки", - розповів про сутички Аваков.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав засудити того, хто кинув гранату під час сутичок, до довічного ув'язнення.

Читайте також: У бійні під Радою винні міліція та влада - "Свобода"

Водночас у "Свободі" кажуть, що вибуховий пристрій в силовиків кинули невідомі і вважають це "заздалегідь спланованою провокацією, спрямованою проти українських патріотів".

Олег Тягнибок звинуватив міністра Авакова в "спланованій провокації".

Загалом поранення отримали 122 людини - бійці Національної гвардії, Державної служби охорони, спецназу МВС та міліціонери київських райвідділків, сказав міністр внутрішніх справ.

Також поранені заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал та двоє французьких журналістів.

Один військовослужбовець Національної гвардії помер у лікарні від отриманих травм під час сутичок біля Верховної Ради.

Затримані вже близько 30 людей.