Центральна виборча комісія України оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад 159 об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних і міських голів.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Центрвиборчкому сьогодні, 7 вересня, повідомили у прес-службі ЦВК.

Як зазначається, до ЦВК надійшли звернення Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської обласних держадміністрацій щодо прийняття рішення про призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у зв'язку з утворенням у зазначених областях об'єднаних територіальних громад.

Розглянувши зазначені звернення, ЦВК встановила, що вони надійшли в установлений термін і відповідають вимогам законодавства України (крім звернення Тернопільської ОДА в частині, що стосується прийняття рішення про призначення перших виборів депутатів Хоростківської міської, Вишнівецької та Товстенської селищних рад об'єднаних територіальних громад та відповідних міського, селищних голів).

Читайте також: Спостерігачі від Європарламенту приїдуть на вибори 25 жовтня

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Таким чином, ЦВК призначила на 25 жовтня 2015 р. перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних і міських голів і оголосила з 8 вересня 2015 р. початок виборчого процесу перших зазначених місцевих виборів. Вибори пройдуть у 85 об'єднаних територіальних громадах зазначених областей.

"Питання призначення інших перших місцевих виборів можуть розглядатися Центральною виборчою комісією тільки після закінчення виборчого процесу чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 5 вересня в Україні стартувала виборча кампанія з місцевих виборів. Центрвиборчком сформував 640 тервиборчкомів на місцеві вибори.