Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який перебуває з робочим візитом у Брюсселі, провів переговори з верховним представником Європейського союзу із закордонних справ Федерікою Могеріні.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Однією з тем розмови дипломатів була підготовка до місцевих виборів. Клімкін наголосив, що проведення "виборів" на тимчасово окупованих територіях на порушення українського законодавства призведе до зриву Мінських домовленостей і зашкодить політичному вирішенню конфлікту.

Дипломати також обговорили ситуацію на сході України, перебіг імплементації Мінських домовленостей та прогрес України у впровадженні внутрішніх реформ, зокрема в тому, що стосується процесу децентралізації та внесення відповідних змін до Конституції України.

Мінські домовленості, серед іншого, передбачають, що місцеві вибори в окремих районах Донецької й Луганської областей мають відбутися тільки відповідно до українського законодавства. Це законодавство наразі визначило неможливість проведення цих виборів в окупованих частинах Донбасу 25 жовтня, разом із рештою України. Цю позицію підтверджують і на Заході.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Читайте також: 8 вересня стартує виборчий процес у 85 об'єднаних громадах

Сепаратисти ж заявляють, що проведуть власні вибори. Вони твердять при цьому, нібито такі вибори будуть "відповідати Мінським домовленостям".

Могеріні, зі свого боку, підтвердила рішучу підтримку з боку Європейського союзу виконанню Мінських домовленостей та діяльності "нормандського формату" для відновлення територіальної цілісності і миру в Україні. Було також підтверджено політику невизнання Євросоюзом незаконної анексії Росією Криму та Севастополя.

Нагадаємо, глава Представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив, що Європейський парламент планує направити своїх представників до України на місцеві вибори 25 жовтня.