Колишній глава Національного банку Ігор Соркін оголошений в розшук у справі про розкрадання стабілізаційного кредиту на суму 800 млн. гривень, який був виділений "Реал банку". Разом з ним правоохоронці шукають також главу правління банку Володимира Агафонова.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

7 вересня 2015 Соркін отримав підозру у скоєнні злочинів - створення злочинної організації та заволодіння шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем державними коштами в особливо великих розмірах.

У цей же день Агафонову винесено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів таких же, що і Соркіну. Крім того, голові правління банку інкримінують легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, а також службове підроблення.

Соркін і Агафонов звинувачуються в участі у злочинній схемі, яка діяла протягом 2013-2014 років на чолі з Сергієм Курченком, по виведенню коштів з "Реал банку". Крім того, Соркін підозрюється у заволодінні, за попередньою змовою зі службовими особами Національного банку України, АТ "Брокбізнесбанк" та ПАТ "Аграрний фонд", коштами ВАТ "Аграрний фонд" на суму більше двох мільярдів гривень.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Швейцарія почала розслідування проти Курченка

Нагадаємо, Соркін керував Національним банком з січня 2013 року по лютий 2014-го. Він вважається близьким до Сергія Арбузова, якого і замінив на цій посаді. Після зміни влади він деякий час залишався радником замінившого його Степана Кубіва.

"Реал Банк" став одним з перших банків, які були закриті НБУ після зміни влади.