Представники терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" на переговорах у Мінську вимагали від української сторони залишити стратегічні висоти у Широкиному та Старогнатовці, що розташовані поруч із Маріуполем

Про це повідомив керівник кризового центру "Оборона Маріуполя" Роман Соколов під час брифінгу, передає "Еспресо.TV".

"Вчора на засіданні контактної групи по врегулюванню конфлікту на сході України, представники неіснуючих республік вимагали, щоб українські військові залишили деякі стратегічно важливі висоти в населених пунктах Широкине, Старогнатівка та інші. Пропозиція терористів не знайшла підтримки серед інших учасників переговорного процесу", - зазначив він.

Терористи, за його словами, у такий спосіб продовжують намагатися змінити лінію розмежування та перенести її вглиб території України. Вони хочуть звільнити добре укріплені рубежі для можливого нанесення удару.

Читайте також: Путін вимагає діалогу між Києвом і бойовиками на Донбасі

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Соколов запевнив, що цю вимогу бойовиків виконувати не будуть. Всі перераховані противником висоти, за його словами, мають стратегічне значення для оборони Маріуполя і українські військові не покидатимуть їх на першу вимогу ворога.

Нагадаємо, робоча підгрупа з питань безпеки Тристоронньої контактної групи, впродовж дводенної зустрічі у Мінську, так і не досягла домовленостей щодо відведення озброєння калібром до 100 міліметрів та танків від лінії розмежування.