Президент Росії Володимир Путін заявив про необхідність налагодження повноцінного прямого діалогу між Києвом і представниками окупованого Донбасу. Про це він сказав під час телефонної розмови з лідерами країн "нормандської четвірки", повідомляє прес-служба Кремля.

Повідомляється, що особливу увагу у ході бесіди було приділено реалізації політичних положень Мінських угод, насамперед проведення в Україні конституційної реформи, включаючи законодавче оформлення особливого статусу регіонів Донбасу, а також організації місцевих виборів і прийняттю закону про амністію.

За інформацією Кремля, співрозмовники привітали підтримання останнім часом режиму припинення вогню на Донбасі.

Читайте також: Гілларі Клінтон закликає збільшити тиск на Путіна

У прес-службі президента РФ зауважили, що завданням подальшої деескалації ситуації і створення передумов для економічного відновлення постраждалих регіонів Донбасу відповідало б відведення по всій лінії зіткнення бронетехніки, мінометів до 120 мм і артилерійських знарядь до 100 мм.

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться
Показати ще

"Висловлено сподівання, що в найближчий час буде завершено узгодження і оформлення відповідної домовленості", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, зустріч глав країн "нормандської четвірки" Ангели Меркель, Франсуа Олланда, Петра Порошенка і Володимира Путіна запланована на 2 жовтня в Парижі.