Кандидат у президенти США від демократів Гілларі Клінтон закликає світ до більш рішучих дій проти Росії у відповідь на агресію в Україні. З такою заявою вона виступила в Інституті Брукінгса у Вашингтоні.

"Я вважаю, що російські цілі - блокувати, протистояти, підривати американську міць скрізь, де тільки можна. Я належу до категорії тих, хто хоче зробити більше. Я була і залишаюся переконаною, що нам необхідні узгоджені зусилля, щоб реально підвищити вплив на Росію і особливо на Путіна", - повідомила колишня Перша леді США.

Вона також додала, що економічні санкції, як і зниження ціни на нафту, зробили свою роботу. Який саме тиск вона збирається застосувати, вона не уточнила, але закликала політиків до об'єднання зусиль.

Клінтон вважає, що черговий крок від РФ у вигляді введенні військових до Сирії може створити довгостроковий конфлікт для США, Європи і НАТО.

"Не думаю, що ми можемо ще довго навколо нього "танцювати". Нам всім би хотілося, щоб він зник, щоб Путін вирішив модернізувати свою країну і розвернутися до Заходу замість повернення до "поведінки царського типу" і збільшення російської потужності в Сирії та інших місцях", - додала колишній держсекретар.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Читайте також: Євродепутат - друг Путіна вважає мігрантів "людським сміттям" (відео)

Основний кандидат у президенти від республіканців мільярдер Дональд Трамп вважає за необхідне налагодити відносини із Путіним, на відміну від Клінтон та інших кандидатів.