Україна закрила повітряний простір для літаків, що летять з Росії до Сирії.

Таку новину передає ТАСС з посиланням на главу українського уряду Арсенія Яценюка.

"Я дав доручення вранці "Украероруху" посилити контроль з Євроконтролем стосовно пересування будь-яких російських літаків до Сирії. Зараз повітряний простір над Україною взагалі закрито, а повітряний простір над нейтральними водами особливо контролюється", - сказав прем'єр.

Двома днями раніше міністерство закордонних справ Болгарії офіційно повідомило про відмову надати повітряний коридор для російських літаків з гуманітарною допомогою для Сирії з 1 по 24 вересня. "У зв'язку з тим, що у нас, на підставі отриманої інформації, виникли обгрунтовані сумніви в тому, що характер вантажу відповідає заявленому", - пояснила представник відомства.

Читайте також: Європа робить з нас ідіотів - прем'єр Словаччини про "Північний потік-2"

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

На початку вересня повідомлялося, що Росія переправляє своїх солдатів до Сирії для боротьби з терористичною організацією "Ісламська держава". Сирійські військові джерела 9 вересня підтвердили збільшення числа російських військових на території Сирії.