Президент США Барак Обама назвав "великою помилкою" підтримку режиму сирійського президента Башара Асада з боку Росії.

Про це він заявив 11 вересня під час виступу на військовій базі у Форт-Мід, передає німецьке видання DW.

Російська стратегія в Сирії, за словами американського очільника, "приречена на провал".

Він додав, що Асад, напевно, запросив військової допомоги у Росії тому, що побоюється втратити свою владу в країні.

Разом з тим Обама зазначив, що Росія і США мають спільні інтереси в боротьбі з терористичною організацією "Ісламська держава".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Якби Москва, за його словами, була готова до співпраці з військовим альянсом, який очолює США, проти ісламістів, це могло б привести до єдиного політичного вирішення сирійської проблеми. Цим американський президент відповів на заклик міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова координувати дії проти ІДІЛ з Дамаском.

За інформацією адміністрації США, наразі надходить все більше підтверджень військового втручання Росії в громадянську війну, яка триває в Сирії. Зазначається, що в країну перекинули російські військові літаки, бронемашини і десантні кораблі. Американська влада припускає, що Росія планує наносити масовані авіаудари в провінції Латакія.

Читайте також: Загиблих у Сирії росіян привезли до Криму

Нагадаємо, з'явилась інформація, що Росія протягом останніх днів направила до Сирії два десантних кораблі та десяток морських піхотинців. Також повідомлялося, що як мінімум три російських військово-транспортних літаки приземлилися в Сирії протягом останніх днів.

Крім того, стало відомо, що Москва почала поставки модернізованих зенітних ракетно-гарматних комплексів SA-22 до Сирії.

США у свою чергу попереджають Росію про небезпеку російської присутності в Сирії.