Дональд Трамп розкритикував позицію президента США Барака Обами та висловив упевненість, що Україні вдасться гідно відповісти на всі виклики, які кинуті їй.

Про це повідомляє "УНІАН".

Наразі Трамп лідирує серед претендентів на посаду президента США від Республіканської партії. Він, за допомогою відеозв'язку, виступив під час 12-го щорічного форуму Ялтинської європейської стратегії, що проходить у Києві.

Він не думає, що Україна має належну повагу з боку інших країн Європи.

"Мова йде про повагу, яку Україна заслуговує, і вона довела це впродовж багатьох років", - наголосив американський бізнесмен.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

США, на його думку, підтримували Україну, але "більше на словах, ніж ділом".

"Наш президент не достатньо сильний, поки лише словами. Ми називаємо це балаканиною. Частина проблем полягає в тому, що Путін не поважає нашого президента", - заявив Трамп.

Читайте також: Гілларі Клінтон закликає збільшити тиск на Путіна

Він розповів, що уважно стежить за ситуацією в Україні протягом останніх декількох місяців. Бізнесмен вважає, що це "дивовижно, через що Україна пройшла".

Республіканець заявив, що Україна має неймовірних людей з неймовірним духом і зв'язку з цим він сподівається, що українцям вдасться гідно відповісти на всі виклики.

США, на його думку, мають бути більш активними, а Європі варто більше долучатись.