Колишній глава Апеляційного суду Києва Антон Чернушенко, проти якого порушили кримінальну справу, виявився старшим офіцером російського ФСБ.

Про це йдеться в повідомленні групи "Інформаційного спротиву".

Завдяки великим зв'язкам, в т.ч. і за межами України, групі вдалося дізнатися пікантні подробиці з життя чергового ВІП-втікача - відставного голови Апеляційного Суду м.Києва Антона Чернушенка.

"Як стверджують наші російські джерела пан Чернушенко після закінчення Одеського державного університету в 1977 році здійснив просто приголомшливу кар'єру в КДБ СРСР. У 1980 році він був завербований "органами" і став офіцером запасу КДБ. Можливо, завдяки саме цьому в тому ж 80-му році суддю з трирічним стажем роботи призначають заступником голови Одеського обласного суду. На цій посаді він працює аж до 2001 року. Тим часом він росте на службі в КДБ. Згідно наказу голови КДБ СРСР від 29.12.1983 року йому присвоюють звання "старший лейтенант", а вже 31.12.1988 року наказом йому присвоєно звання "капітан". З розпадом Союзу КДБ передає Антона Чернушенка на зв'язок ФСБ, стверджують наші джерела ", - йдеться в повідомленні групи.

Читайте також: Суддя Поліщука самоусунувся через упередженість у справі

Популярні новини зараз
До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно Без світла та тепла майже тиждень: українців нажахали зимнім прогнозом Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців Українцям роздають безкоштовне житло в одній з європейських країн: як оселитися
Показати ще

У групі "Інформаційного спротиву" стверджують, що Чернушенко повернувся в пункт постійної дислокації ФСБ для подальшого проходження служби.

Як повідомлялося 24 червня ГПУ повідомила про підозру голові Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка у винесенні неправосудних рішень. Після цього в його будинку в селі Горенка Київської області були проведені обшуки, в ході яких були обнаружениексклюзівная меблі та нова побутова техніка в упаковці, а також знайдено вогнепальну та холодну зброю й документи під грифом "секретно".

1 липня стало відомо про зникнення Чернушенко. У ГПУ заявили, що не знають, де він знаходиться.