Голова Державного агентства автомобільних доріг "Укравтодор" Сергій Підгайний 16 вересня написав заяву про звільнення за власним бажанням.

Про це повідомляється на сайті "Укравтодору".

Своє рішення скласти повноваження він пояснив тим, що втомився боротися з системою, а також байдужістю до проблем галузі.

Підгайний поскаржився на недофінансування, несвоєчасне виділення вкрай обмежених коштів, а також тривале узгодження і прийняття нормативних та інших актів.

Також на сайті "Укравтодору" повідомляється, що необхідно як мінімум 500 млрд гривень, щоб привести автомобільні дороги загального користування державного значення у нормативний експлуатаційний стан. Ця оцінка не включає ремонт доріг і мостів на окупованих територіях Луганської та Донецької областей і дороги місцевого значення.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Однак, незважаючи на таку гостру потребу галузі значного фінансування, кошти для проведення робіт з будівництва, реконструкції та капітального ремонту в Державному бюджеті України вже котрий рік поспіль не передбачені", - поскаржилися в "Укравтодорі".

Читайте також: Журналісти показали розкішний маєток екс-глави Укравтодору (відео)

Підгайний заявив, що через неритмічне фінансування більшість робіт дорожні підприємства виконували в борг.

"На сьогодні заборгованість перед постачальниками складає більше 1 млрд гривень, перед працівниками - 172 млн гривень", - заявив він.

Нагадаємо, Підгайний очолив "Укравтодор" 4 червня 2014. До цього він був першим заступником голови "Укравтодору".