Зміна запобіжного заходу російському офіцеру майору Володимиру Старкову, який був затриманий 25 липня цього року українськими військовими на блокпосту "Березове",
сприятиме звільненню українських полонених військовослужбовців.

Про це повідомив держаний адвокат водія КамАЗу, затриманого разом зі Старковим, Костянтин Кравчук, пише ТСН.

"Ця схема використовується для звільнення українських полонених військових. І це стало можливим, оскільки Іотко фактично взяв всю провину на себе", - розповів адвокат Кравчук.

Дзержинському міський суд Донецької області у присутності підозрюваних, яких доправили зі столичного СІЗО СБУ замінив запобіжний захід, зважаючи на те, що відповідальність за вантаж ніс водій. За словами Кравчука, засідання суду щодо затриманих Старкова та Іотка відбулось 17 вересня. У засіданні брали участь військовий прокурор з Генпрокуратури та двоє адвокатів з Центру безоплатної правової допомоги, наданих затриманим українською стороною.


Робота зі сприяння звільненню полонених проводиться у тісній взаємодії адвокатів, органів СБУ, військової прокуратури та Адміністрації президента.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Читайте також: У Мінську обговорюють можливість проведення виборів на Донбасі за спецзаконом – ЗМІ

Нагадаємо, російський офіцер перебував у вантажівці, яка перевозила боєприпаси для бойовиків. Затримавши машину, прикордонники з'ясували, що один з чоловіків - кадровий військовий Збройних сил РФ у званні майор, а інший належить до незаконних збройних формувань бойовиків. В "КамАЗі" правоохоронці виявили ящики з великою кількістю патронів різного калібру.