Національний лідер кримських татар та один з ініціаторів "громадянської" блокади Криму заявляє, що активісти ні за які гроші не пропустять товари в Крим. Пише Новий регіон.

За його словами, єдиним компромісом може бути обмін товарів для півострова на ув'язнених. "Ми сказали: стоп, торгівля батьківщиною скінчилася. Сьогодні, правда, з Криму вивозили соду в Україні, а з України завозиться сировина, дуже просили пропустити, пропонували великі гроші, щоб їх пропустили. Ми сказали, що грошей не треба, будемо міняти наших ув'язнених на ці товари, будемо розмовляти зрозумілою вам мовою", - сказав Джемілєв.

Читайте також: Маріуполь приєднується до блокади Криму на "Чонгарі"

Він також нагадав, що громадянська блокада півострова - це "один із кроків, спрямованих на деокупацію і звільнення Криму". "Ми не наївні, не вважаємо, що заблокували, перекрили постачання продуктів, будматеріалів та інших стратегічних матеріалів і росіяни приберуть свої танки, шмотки і підуть у свою Росію. Просто ми робимо свій внесок", - сказав Джемілєв.

Керівництво Меджлісу та правозахисні організації не раз заявляли про тиск і переслідуванні кримських татар на півострові з політичних мотивів. Зокрема, за інформацією голови Меджлісу Рефата Чубарова, у висновку залишаються активісти Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджі, Алі Асанов, яких звинувачують в організації та участі у мітингу 26 лютого 2014 біля стін кримського парламенту. Російська влада Криму відкидає дані заяви і вважає їх перебільшенням. +20 Вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям "Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще