Сьогодні в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку відкрився саміт зі сталого розвитку, на якому буде затверджено порядок денний для всього міжнародного співтовариства на найближчі 15 років, до 2030 року.

Про це повідомляє United Nations.

На відкритті виступив Папа Римський Франциск, який став четвертим понтифіком, який відвідав подібний захід після Павла VI, Іоана Павла II і Бенедикта XVI.

У першій половині дня на саміті виступлять президенти Хорватії, Фінляндії, Туркменістану та Єгипту, а також прем'єр-міністр Індії і канцлер Німеччини.

Очікується також прийняття Декларації про економічний, соціальний та екологічний розвиток країн-учасниць. Так, на порядку денному в області розвитку визначені 17 цілей в галузі сталого розвитку та 169 завдань. Також буде прийнята "дорожня карта", яка, за словами генсека ООН, "призведе до ліквідації бідності та побудови майбутнього, в якому всі без винятку будуть жити в достатку".

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Учасникам саміту продемонструють фільм "Земля з космосу", потім перед ними виступлять посли доброї волі ЮНІСЕФ співачка Шакіра і бенінська співачка і композитор Анжеліка Кіджі. Після них з трибуни Генасамблеї виступить лауреат Нобелівської премії миру пакистанська школярка Малала Юсуфзай.

Читайте також: Путін готує звинувачення проти української влади на Генасамблеї ООН - Тимчук

Нагадаємо, на полях 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН очікується зустріч президентів США і Росії Барака Обами і Володимира Путіна, під час якої обговорюватиметься питання України.