Російське телебачення намагається підвищити підтримку військових дій в Сирії серед населення. Але, в той же час дослідження вказують, що серед глядачів падає популярність військової тематики.

Про це повідомляє британське видання The Guardian.

За останні два тижні, поки конфлікт на Сході України стих, відбулися зміни телевізійного формату. Тепер російські новини і ток-шоу зосереджені на конфлікті в Сирії.

Видання підкреслює, що ті ж російські кореспонденти, які висвітлювали напад на Україну, тепер працюють в Дамаску і розповідають про загрози з боку "Ісламської держави".

Нагнітання теми конфлікту на телебаченні ведеться через те, щоб підвищити інтерес аудиторії до нецікавою для неї теми.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Згідно даних дослідження Левада-Центр, проведених у вересні, 50% респондентів байдужі або не мають власної точки зору щодо Сирії. Російську військову інтервенцію підтримали тільки лише 14% опитаних.

Читайте також: Російські військові, які возили гумконвої на Донбас, заряджають ракети в Сирії

"Звичайно, це дослідження було проведене два тижні тому і тепер Сирія вийде на передній план", - підкреслив Олексій Гражданкін з Левада-Центру.

Росіяни, за його словами, завжди були проти ідеї будь-яких військових авантюр за кордоном.

"Люди пам'ятають Афганістан і не хочуть вплутуватися", - додав він.

У той же час, освітлення на телевізійних каналах сирійського питання витіснило істерію щодо України.