Російські винищувачі на авіабазі "Хмеймім" у Сирії обслуговують російські військові, які могли брати участь у перевезенні так званих гуманітарних конвоїв до окупованих територій Донбасу.

Вчора, 1 жовтня, телеканал Russia today опублікував на своєму каналі YouTube відео із російської військової бази у Латакії. На ньому військові у формі піщаного кольору кріплять ракети до винищувачів, які бомблять міста Сирії.

На відео "засвітився" і представник Міноборони РФ з військово-повітряних сил Ігор Клімов.

Примітно, що військові у такій самій формі ще рік тому – у серпні 2014 року - супроводжували колони вантажівок "гуманітарного конвою", які РФ перевозила бойовикам на Сході України. При цьому, РФ неодноразово наголошувала, що російських військових немає на території України, а "гумконвої" нібито супроводжували співробітники МНС.

Читайте також: Пентагон розгублений: захищати повстанців у Сирії від російської авіації чи ні?

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, 30 вересня Рада Федерації на прохання президента РФ Володимира Путіна дозволила використовувати російські війська в інших країнах. Про військову допомогу у російського керівництва просив президент Сирії Башар Асад. У цей же день російські військово-повітряні сили завдали перший удар в Сирії. Удар був здійснений неподалік від сирійського міста Хомс.

ЗМІ з посиланням на місцевого жителя повідомляли, що два літаки, які пролетіли над сирійським містом Хомс, випустили вісім ракет по житлових кварталах міста. За інформацією медіа, Хомс не контролюється терористами з "Ісламської держави". Тут живуть мирні жителі і FSA (Free Syrian Army, озброєна сирійська опозиція), що воює з урядовими військами.