У Міністерстві оборони США точаться дискусії з приводу того, чи повинна Америка використовувати військову силу для захисту сирійських повстанців, навчених і оснащених американцями, якщо вони потрапили під вогонь росіян.

Про це пише Associated Press.

"Військове командування працює над цим питанням і зважує ризики, пов'язані з використанням сили у відповідь на напади росіян", - зазначає видання.

Міністр оборони Ештон Картер відмовився обговорювати проблему, коли його запитали про це на цьому тижні. Але американські чиновники визнали, що це одне з питань, яке піднімається при обговоренні загальної стратегії дій адміністрації США.

Раніше американські чиновники давали зрозуміти, що повстанці отримають підтримку з повітря в разі, якщо вони піддаються нападу ІДІЛ або сирійських урядових військ. В даний час лише близько 80 навчених США сирійських повстанців повернулися до Сирії у бойові підрозділи.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Читайте також: Російська авіація бомбитиме Сирію три-чотири місяці

Досі російські авіаудари відбувалися в Західній Сирії. Сирійці, навчені і оснащені США, в основному перебувають на півночі.

Оглядачі відзначають, що у разі, якщо Росія таки бомбардуватиме повстанців, а США вирішать їх захищати - це може спровокувати тотальну конфронтацію сторін.

Нагадаємо, раніше в Пентагоні заявили, що жодна російська бомба не влучила в позиції ІДІЛ. Білий дім закликав Росію точніше направляти авіаудари на "Ісламську державу".