Українській журналіст Віталій Портников прокоментував зустріч у Парижі учасників "нормандської четвірки" на сторінці Facebook. На його думку, маючи підтримку від Німеччини та Франції, Україна змогла відстояти свої інтереси.

"Путіна змусили відмовитися від ідеї, що вибори можуть пройти за його, а не за нашим сценарієм. Путіна змусили визнати, що від донбаської частини санкцій він позбудеться тільки тоді, коли піде з Донбасу. Повністю і безповоротно. Путіну дали зрозуміти, що ніякі його дії в Сирії не вплинуть на санкції, введені проти Росії за Донбас і Крим", - пише Портников.

Також журналіст додав, що саме Меркель та Олланд давали інтерв'ю журналістам після переговорів, а Путін, змирившись з поразкою, просто мовчав.

"Тому вчора з журналістами спілкувалися саме вони, а Путін кипів від сказу, як старий чайник, і не промовив жодного слова ні до, ні після саміту. Вони його зробили. Зробили не вчора, а коли затягли в Мінський капкан. Вчора просто було продовження полювання", - заявив він.

Читайте також: Війна з Росією найближчим часом не завершиться – Яценюк

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Нагадаємо, зустріч у Парижі відбулася 2 жовтня за участю Меркель, Олланда, Порошенка та Путіна. Головною темою дня були вибори на окупованому Донбасі.