Ватажки бойовиків окупованих територій Донецької та Луганської областей пропонують закріплювати на документальному рівні всі етапи консультацій у Мінську. Особливо це стосується політичної сфери.

Про це сьогодні повідомили представники терористів в Мінську Денис Пушилін і Владислав Дейнего, передає "Українська правда".

Ватажки бандформувань зазначили, що готові працювати разом з усіма учасниками Мінських переговорів щодо узгодженням проекту особливого закону про вибори.

"Але ця робота може бути продовжена тільки після офіційного затвердження регламенту Контактної Групи і Робочих груп. Потрібно протокольно закріплювати як розбіжності, так і компроміси. І чітко розуміти яке рішення вважати узгодженим, а яке ні", - наголосили вони.

Керівники бойовики аргументували те, що "політичне врегулювання з лютого не зрушила ні на крок", відсутністю такого узгодження.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: Терористи відмінили вибори на Донбасі

В Тристоронню контактну групу входять представники України, ОБСЄ та Росії.

Представник України в групі безпеки Євген Марчук розповів, що представників самопроголошених ватажків окупованих територій запрошує на роботу групи координатор ОБСЄ, який веде засідання.

"Він може поставити їм питання, ми їм питань не задаємо", - наголосив він.

Росія і підконтрольні їй бойовики вже давно намагаються домогтися, щоб Україна вела переговори безпосередньо з бойовиками.