На думку політичних експертів, для Кличка другий тур буде найнебезпечнішим. Хто б з кандидатів у мери не вийшов у другий тур, у нього є всі шанси виграти вибори у Віталія Кличка. Причому найбільш незручним варіантом для команди нинішнього мера може виявитися лідер партії "Рух за реформи" Сергій Думчев.

"На диво, у Віталія Кличка непроста, я б навіть сказав складна ситуація, - пише у своєму блозі в Facebook політолог, директор приватного підприємства "Інститут глобальних стратегій" Вадим Карасьов.

- Сьогодні у нього росте рейтинг, але він обмежений присутністю великої кількості протестного електорату. У свою чергу, це означає, що хто б не вийшов у другий тур, у нього є всі шанси виграти вибори у нинішнього мера. Відповідно, для Кличка другий тур буде найнебезпечнішим".

Поки всі лідери виборчих перегонів, крім Кличка, йдуть з невеликим відривом один від одного. Але тут може спрацювати "феномен Думчева". Коли корінні кияни можуть об'єднатися навколо фігури киянина і проголосувати за ідеї "ліберального носорога".

Читайте також: Клічко ніколи не увійде до числа кращих градоначальників - Сергій Думчев, "РУХ ЗА РЕФОРМИ"

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Якщо звернути увагу на соціологію, то можна побачити, що у Берези молодий електорат. У Омельченка більш літній. І тільки у Думчева, в його 10-12 відсотках рейтингу, присутні всі електоральні групи в однакових пропорціях.

Напрошується висновок, що найбільш незручним варіантом для команди нинішнього мера може виявитися протистояння Кличко-Думчев.