У Держдумі РФ заявили, що винен у катастрофі малайзійського "Боїнга" в Донецькій області "не той, хто збив", а Україна, пише УНІАН.

Про це на засіданні робочої групи при голові Держдуми РФ з правового аналізу законодавчих процедур і прийнятих в Україні правових актів заявив завкафедрою міжнародного права МДІМВ Олександр Вилегжанін.

"Згадувалося про трибунал щодо катастрофи малазійського "Боїнга", який намагається Україна сьогодні організувати. Очевидно, і на це потрібно вже сьогодні готувати якийсь контрдокумент", - сказав він.

"Ми вважаємо, з точки зору стандартів ІКАО, відповідальність за катастрофу літака несе не той, хто збив, а несе держава, яка здійснювала проводження цього літака", - додав він.

Читайте також: Міжнародні експерти встановили особи причетних до катастрофи рейсу MH17

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Він зазначив, що в даному випадку мова йде про диспетчерів, які "задавали висоту малазійського "Боїнгу" і маршрут, давали відповідні вказівки".

Вилегжанін вважає, що потрібно підготувати такий документ, "щоб показати, що відповідальність за цю катастрофу, незалежно від того, хто збив цей малайзійський "Боїнг", лежить конкретно на територіальному на той період суверені, який представлений в ІКАО". Він заявив, що "Донбас точно в ІКАО не представлений".

Вилегжанін вважає, що таким чином можна сприяти "консолідації міжнародно-правової позиції Росії".

Як відомо, 17 липня 2014 року в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили літак компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Всі, хто знаходилися на борту літака, - 298 людей - загинули.

Численні розслідування довели, що постріл був зроблений із, завезеної з Росії на Донбас, установки БУК.

Росія спочатку заявляла, що малайзійський "Боїнг" був атакований українським літаком, потім в РФ з'явилася версія, що стріляв український БУК, проте називалася територія, яка все одно тоді перебувала під контролем бойовиків.