Росія продовжує спонсорувати сепаратистів Донбасу.

Про цю систему написав у своєму блозі колишній радник президента Володимира Путін Андрій Іларіонов.

Він підкреслив, що загальна кількість витрат з російського бюджету на дестабілізацію ситуації в України становила 377 мільярдів доларів. Екс-чиновник нагадав,що у цій сумі враховані витрати на силову операцію по анексії півострова Крим, а також на гуманітарну допомогу біженцям з Донбасу.

Попри це найбільшу частку російського фінансування витратили на військову техніку для терористів самопроголошених "ДНР" та "ЛНР".

Аналіз витрат здійснили за період 3 2014 по 2015 рік. Ілларіонов наголошує, що поки триватиме збройний конфлікт на Донбасі, Росія витрачатиме гроші з бюджету на підтримку незаконних збройних формувань.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Він наголосив, що від війни в України страждає приватний сектор. Сума, яку вирахував Ілларіонов не остаточна та суб'єктивна, адже він не враховує людські витрати та збитки від зруйнованого житла.

Андрій Ілларіонов з початку російської агресії проти України виступив проти цього та гостро засудив загарбницьку політику Кремля.

Він з початком АТО розповсюджував панічні настрої про майбутні три шляхи наступу регулярних російських військ – зі сходу, півночі та півдня, навіть через територію Білорусі.

Читайте також: Винен не той, хто збив - в РФ знайшли "крайнього" в катастрофі малайзійського Боїнга

Нагадаємо, що це не перша спроба підрахувати російські збитки від війни в Україні.

Російський опозиційний політик Борис Немцов готував доклад про анексію Криму та війну на Донбасі, де він оцінив збитки своєї країни від цього в 80 мільярдів доларів. Проте його вбили у лютому 2015 року напередодні презентації цього докладу.