Україна докладе зусилля разом з міжнародними партнерами для того, щоб покарати винних у катастрофі малайзійського авіалайнера MH17.

Про це сьогодні повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час прес-конференції в Нью-Йорку, передає "Інтерфакс-Україна".

Він перебуває у США з робочим візитом у зв'язку з виборами непостійних членів Ради безпеки ООН.

Наразі, за його словами, мають прозвучати імена тих, хто причетний до трагедії. Він додав, що винні мають постати перед судом.

Міністр наголосив, що оприлюднена доповідь Нідерландів про катастрофу є неупередженою думкою.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Нідерланди оприлюднили звіт про розслідування катастрофи МН17 (відео)

"Насправді, ми з самого початку знали, що сталося. Але зараз у нас є об'єктивні результати, які отримали кращі експерти в авіаційній сфері", - сказав Клімкін.

Тепер стоїть завдання, за словами глави МЗС, про початок політичного і юридичного процесу притягнення винних до відповідальності.

Клімкін зазначив, що дане питання вирішуватиметься в рамках національної та міжнародної юрисдикції. І до нього треба вдаватися після отримання результатів кримінального розслідування.