Росію необхідно позбавити судового імунітету в Україні. Зокрема в інших країнах, громадяни яких загинули при катастрофі малайзійського "Боїнга".

Про це повідомив нардеп 5, 6 і 7 скликань Андрій Сенченко.

Він заявив, дії РФ підштовхують до ухвалення відповідних політико-правових рішень.

"Справа в тому, що російська держава, припустимо, на території України мала судовий імунітет до того, як почалася збройна агресія зі сторони РФ. Зараз це питання до кінця не врегульоване, але в принципі має бути на законодавчому рівні прийнято рішення і Росія позбавлена цього судового імунітету", - вважає він.

Сенченко додав, що відповідь на блокування РФ створення міжнародного трибуналу по катастрофі "Боїнга", країни, які вважають себе постраждалими теж можуть прийняти таке рішення. Тобто позбавити Росію судового імунітету на своїй території.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Брехливому телебаченню Росії нагадали про Boeing-777 (відео)

Нардеп припускає, що такі дії призведуть або до міжнародного суду цих країн, або до національних судів тих країн, які постраждали.

Як повідомлялось раніше, в оприлюдненому звіті ради безпеки Нідерландів зазначено, що малайзійський пасажирський Boeing 777 був збитий ракетою "земля-повітря". Авіаудар був нанесений з зенітно-ракетного комплексу "Бук" у липні 2014 року на Донеччині.