Держпідприємство "Україна" незаконно орендувало гелікоптер "Agusta 139" та літак "Falcon 900" для перельотів президента-втікача Віктора Януковича. Справу розслідує Генпрокуратура, а днями Печерський суд відправив Держфінінспекцію перевірити збитки з бюджету. Попередньо, їх розмір становить 12,5 млн. грн., повідомляє сайт "В небі"

"Приводом стало розслідування ГПУ, розпочате у вересні минулого року. Там встановили, що керівництво Державного авіаційного підприємства "Україна", яке входить в структуру Держуправсправами при президенті, без конкурсних процедур уклало низку договорів з фірмою "Центравіа". У них держава закупила послуги з авіаперевезення вищих посадових осіб. Послуги надавалися вертольотами "Agusta 139" і літаком "Falcon 900", які фактично були власністю президента Віктора Януковича та наближених до нього осіб", - йдеться в матеріалах слідства.

Читайте також: Іван Драч написав вірш про "Лугандонію" і зека Януковича

Рік тому українські ЗМІ повідомляли, що вертоліт, на якому втік Янукович, знайшли у російському Нижньому Новгороді. Вартість "Agusta 139" з комплектацією – $17 млн. У той же час вартість вертольота королеви Англії Єлизавети становить $ 7,9 млн, а президент США Барак Обама літає на вертольоті за $ 6,4 млн.