Зрив виборів на 235 дільницях на Сході України стався через друк бюлетенів на підприємстві Ріната Ахметова, які не стали приймати у територіальних виборчих комісіях. Експерти кажуть, що технологія по зриву виборів на Донеччині діє в інтересах Росії.

"Не відкриються через помилки у виборчих бюлетенях та відмову ТВК у їх реєстрації 235 дільниць в Донецькій області: 205 дільниць у місті Маріуполь та 30 – у Красноармійську", - повідомило МВС сьогодні зранку.

Ще дві дільниці не відкрилися у Сумах через недостатність кабінок для голосування.

Чотири дільниці – Сєвєродонецьк, Рені, Одеса та Мена (Чернігівщина) - досі не розпочали роботу через процесуальні порушення.

"Бюлетені друкували на підприємстві, яке де-факто належить компанії СКМ, власником якої є Ренат Ахметов, що і викликало недовіру з боку інших політичних сил, які брали участь у виборчому процесі. Саме представники "Опозиційного блоку" проігнорували ініціативу партії "БПП "Солідарність" виготовити під належним контролем нові бюлетені і забезпечити проведення виборів", - розповсюдив о першій ночі заяву Блок Петра Порошенко стосовно ситуації в Маріуполі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Експерти вказують на зв'язок між Ахметовим та Росією, яка зацікавлена у зриві виборів саме на Сході України.

"Зрив виборів на Сході – в інтересах Росії. Ці маленькі порізи – спроба північного сусіда пустити кров Україні. Зрозуміло, що за багатьма випадками стоїть пан Ахметов, який має багато зв'язків із Росією. Це привід для правоохоронців зайнятися ним. Якщо за це ніхто не сяде – це буде тестом для системи, нездача якого призведе до погіршення ситуації на Донеччині", - заявив в ефірі Еспресо ТБ колишній прес-аташе Грузії Бачо Корчилава.

Читайте також: Агітація, запізнення, підозри на підкуп – мапа порушень на виборах в Україні

Нагадаємо, що станом на 10.00 ранку спостерігачі зафіксували десятки порушень по всій Україні під час сьогоднішніх місцевих виборів.