Заступник глави адміністрації екс-президента Януковича Андрій Портнов виграв справу у європейському суді.

Як повідомляє Європейська правда, суд Європейського союзу задовільнив скаргу екс-чиновника у справі "Портнов проти Ради ЄС".

Тепер він може отримати назад своє майно, на яке були накладені санкції. Портнов вже прокоментував це рішення на своїй сторінці у Facebook. Він написав, що чинна українська влада повинна змиритись з цим рішенням.

Такий запис "лайкнули" брат колишнього міністра освіти Дмитра Табачника, якого розшукують в МВС.

Портнов проте наголосив, що не подавав позов проти України, щоб вона покрила його витрати.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Європейські судді повідомили, що співпраця Портнова зі злочинним режимом не є достатньою підставою на арешт його майна.

В суді визнали, що лист Генпрокуратури України щодо підозри Портнови у причетності до розкрадання державних коштів, також не можуть бути підставою для санкцій. Правозахисники повідомили, що українські прокурори не надали доказів інших злочинів екс-чиновника.

Тепер з нього зняли санкції, а його фінансові активи не були заморожені.

Читайте також: Україна виплатить юридичні витрати Януковича в суді ЄС

Нагадаємо, що суд ЄС постановив, що Україна повинна покрити фінансові витрати Віктора Януковича у суді в аналогічній справі.