Україна кілька разів змінювала своє рішення щодо участі в суді Євросоюзу по "справі Януковича".

Як повідомляє УНН, Україну зобов'язали виплатити витрати захисту екс-президента у зв'язку зі зміною рішення.

Британський адвокат Януковича Джо Хейг заявив, що "утікач" намагається спростувати введені проти нього санкції з травня 2014 року.

Навесні українські правозахисники подали клопотання до суду загальної юрисдикції щодо приєднання до цього процесу, але в грудні відкликали його.

Через зміну позиції української сторони захист Януковича зазнав збитків. Щодо цієї справи в травні 2015 екс-глава України подав прохання на відшкодування витрат, і суд прийняв таке рішення.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Адвокат Хейг уточнив, що ця справа є "політично вмотивованою".

Читайте також: Росія ігнорує запити про видачу Януковича

Нагадаємо, що в лютому 2014 по наказом екс-президента Віктора Януковича почався силовий розгін "Євромайдану", а сам чиновник втік до Росії.

Євросоюз прийняв санкції проти Віктора Януковича і російських чиновників, які сприяли анексії Криму і збройному конфлікту на сході.