Правоохоронні органи Росії не підтверджують Генеральній прокуратурі України той факт, що колишній президент Віктор Янукович перебуває в даний час на їх території.

Про це сьогодні повідомив заступник начальника Головного слідчого управління - начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк під час прес-конференції, передає "Укрінформ".

"Відповіді від правоохоронців Російської Федерації про наявність рішення про арешт Януковича, затримання його та екстрадиції в Україну протягом майже року немає, попри наші запити", – розповів він.

Адвокати президента-втікача, за його словами, надали слідчим Генпрокуратури, для відеоконференції з ним, неповну адресу. Вони вказали лише номер будинку, де мешкає Янукович. Але адвокати не уточнили номер квартири.

Горбатюк наголосив, що інформацію разом із вказаною адресою місця проживання Януковича передали російським правоохоронним органам. Вони, у свою чергу, мали б її підтвердити та затримати його.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Читайте також: Польоти Януковича на гелікоптері розслідує Генпрокуратура

Начальник управління спецрозслідувань ГПУ резюмував, що вже пройшло більш ніж два місяці з дати відправки, а жодної інформації від російської сторони так і не надійшло.

Нагадаємо, 19 жовтня стало відомо, що Янукович направив у Європейський суд по правам людини позов проти України.