У приміщенні українського Міністерства закордонних справ з'явилася інсталяція у вигляді режисерського стільця для Олега Сенцова, який перебуває в російській в'язниці.

Про це пише ВВС.

У серпні український режисер, уродженець Криму, отримав у Ростові-на-Дону 20 років ув'язнення за звинуваченнями в терористичній діяльності.

Україна і Захід називають справу Сенцова політичною і вимагають його звільнення.

Режисерський стілець для Сенцова поставили в урочистому під'їзді МЗС, через який проходять іноземні дипломатичні делегації, що приїжджають до України.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

"З сьогоднішнього дня всі іноземці, які відвідуватимуть МЗС для проведення перегорів, усіх рівнів, включно з міністрами закордонних справ, проходитимуть повз режисерський стілець Олега Сенцова", - сказав журналістам посол з особливих доручень МЗС Дмитро Кулеба.

За його словами, інсталяція нагадуватиме про те, що "Олег Сенцов має сидіти не на лаві в російській в'язниці, а на режисерському стільці і знімати кіно".

Читайте також: На "Молодості" презентують фільм російського документаліста про Сенцова

Російські правоохоронці затримали Олега Сенцова в Криму навесні 2014 року, після анексії півострова.

Його звинуватили в створенні терористичної організації, пов'язаної з "Правим сектором" та в інших злочинах.

За словами представника МЗС України, Олег Сенцов, поруч з Надією Савченко, Миколою Карпюком входить до числа десяти українських політичних в'язнів, яких утримує Росія.