У Генеральній прокуратурі України допитали колишнього главу Служби безпеки України Валентина Наливайченка щодо розстрілів майданівців під час Революції Гідності. Про це сам Наливайченко написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, усіма матеріалами, які він раніше передавав до ГПУ, прокурори володіють. З ними та іншими документами сьогодні працює слідча група.

"Як фахівець я передав слідчим матеріали і дав додаткові роз'яснення, що це власне за матеріали", - сказав колишній очільник СБУ.

На його переконання, версія причетності високопосадовців та спецслужб РФ до злочинів проти людей на Майдані має бути ретельно розслідувана.

"Більше того, уся доказова база та результати розслідування мають бути включені до обвинувального акту. А суд однозначно має бути відкритим", - наголосив Наливайченко.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Читайте також: Генпрокуратура захищає інтереси ФСБ – Наливайченко

Нагадаємо, раніше Наливайченко повідомляв, що групами снайперів на Майдані Незалежності керував помічник президента Росії Владислав Сурков.

За його словами, три групи співробітників Федеральної служби безпеки РФ приїжджали до Києва в грудні 2013-го - лютому 2014 року для організації розгону активістів.

Начальник управління спецрозслідувань ГСУ ГПУ Сергій Горбатюк у свою чергу зауважив, що заяви колишнього глави Служби безпеки України про причетність російських спецслужб до розстрілів на Майдані Незалежності в Києві у 2014 році є його власною версією, а не доказами.