Люстрація судової влади в Україні не завершена, а корумповані судді досі залишаються на своїх посадах.

З такою заявою сьогодні виступив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт на конференції Бізнес-ради США-Україна та Київської школи економіки з реформи правової системи та системи управління.

"Люстрація не завершена. Вже більше року цей процес триває, а корумповані судді все ще залишаються на своїх посадах. Судді все ще не покарані, хоча продемонстрували неповагу до прав людини и верховенства права", - відзначив Пайєтт.

Читайте також: Європа наполягає на заміні нинішніх суддів – експерт

Дипломат додав, що тимчасова спеціальна комісія, яка перевіряє суди загальної юрисдикції, потребує більше часу, щоб завершити свою життєво важливу роботу. "Судова система має слідувати її рекомендаціям, щоб люстрація мала реальні результати", - говорить американський посол.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Пайєтт підкреслив необхідність посилення системи самоуправління судів, що дозволить зменшити політичний вплив та корупцію.