"Справа Корбана - чиста політика. Я впевнений, це пов'язано з результатами, які партія "Укроп" отримала на місцевих виборах".

Про це Ігор Коломойський заявив LB.ua.

На питання про те, чи можна розглядати Корбана як заручника влади в її боротьбі з самим Коломойським він відповів:

"Мені ніхто не висував жодних вимог, я не відчуваю тиску, тим більше шантажу. Я нормально спілкуюся з АП, ніяких претензій мені не озвучували".

"Зрозуміло, ніяких кримінальних злочинів за Корбаном немає, всі звинувачення надумані. Ми не байдужі до його долі і боротимемося в юридичній площині за те, щоб довести це.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

Силовики - люди підневільні, ми розуміємо, кому вони підкоряються, чиї команди виконують. Які до них можуть бути претензії? Хіба тільки з погляду формального дотримання закону. Я знаю, що ці так звані справи, за Корбану, лежали в папках, покритих пилом. Чому їх дістали саме зараз? Знову-таки: незрозуміла хвороблива реакція влади на результат "Укропу", - зазначив екс-губернатор Дніпропетровської області.

"Патріотичні сили повинні вести діалог. "Укроп"- патріотична сила і БПП-Солідарність позиціонується так само", - акцентував Коломойський.

Також він додав, що Корбан - зважаючи на останні події - вийшов у вищий ешелон української політики:

"Його можна привітати. Навіть доба, проведена в СІЗО, автоматично виводить у вищу політичну лігу. Пройшов бойове хрещення, можна сказати".

Читайте також: У Корбана вилучили 200 печаток фіктивних фірм та зброю (фото)

Нагадаємо, Геннадію Корбану пред'явлені саме кримінальні звинувачення. Конкретно, ГПУ звинувачує його у привласненні, розтраті майна і незаконному заволодінні транспортним засобом, а також у створенні організованої злочинної організації.

Перший заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка -"Солідарність" Ігор Кононенко стверджує, що затримання Корбана не пов'язане з політикою і виборами, натякаючи таким чином на можливість діалогу з самим Коломойським.