Президент УкраїниПетро Порошенко сподівається, що до кінця осені буде завершено конкурс на обрання Антикорупційного прокурора України.

"Не пізніше 30 листопада, країна повинна мати Антикорупційного прокурора, який має бути призначений за абсолютно прозорою процедурою", - сказав глава держави в інтерв'ю українським телеканалам.

"Цей антикорупційний прокурор повинен мати довіру суспільства. І кроки на руйнацію цієї довіри є абсолютно антидержавними", - наголосив президент.

За його словами, кандидат повинні пройти тести, пройти іспит на поліграфі. При цьому, за словами президента, конкурс має бути абсолютно відкритий і прозорий.

"Ключова позиція відкритості в тому, що якби мене запитали, а хто буде антикорупційним прокурором, я чесно скажу: я не знаю", - сказав Порошенко, додавши, що ця людина однозначно повинна мати довіру суспільства.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Глава держави відзначив, що призначення антикорупційного прокурора - це не тільки вимога для України для запровадження безвізового режиму з ЄС.

"1 грудня всі корупційні справи - а сьогодні це ракова пухлина України - повинні бути передані з Генеральної прокуратури. У Генпрокуратурі не повинно залишитися жодної справи. І генпрокурор не повинен мати до цього жодного відношення", - сказав президент.

Читайте також: На Корбані ніхто зупинятися не буде - Порошенко

За його словами, такими справами буде займатися новостворене Національне антикорупційне бюро.

"І Верховна Рада повинна проголосувати закон про Національне бюро розслідувань. І все слідство по всіх справах забрати у Генеральної прокуратури і передати Національному бюро розслідувань", - додав Порошенко.

Глава держави зазначив, що початок роботи Антикорупційного прокурора та Антикорупційного бюро є не лише вимогою надання безвізового режиму, а й важливий пункт в рамках отримання макрофінансової допомоги.

Нагадаємо, в Конкурсну комісію з відбору кандидатів на адміністративні посади в Антикорупційну прокуратуру подано 57 заявок від кандидатів на посаду Антикорупційного прокурора.