Президент України Петро Порошенко вважає, що розслідування справ стосовно лідера партії УКРОП Геннадія Корбана має бути прозорим. Про це глава держави сказав в інтерв'ю українським телеканалам, оприлюдненому в неділю ввечері, передає Інтерфакс-Україна.

"Я підкреслюю і наполягаю, що розслідування має відбуватися максимально прозоро, і створювати підстави для довіри з боку суспільства", - сказав Порошенко.

Президент нагадав, що кілька тижнів тому, коли парламент знімав недоторканність з народних депутатів для притягнення їх до відповідальності, він пообіцяв, що "це тільки початок".

"Процеси боротьби з корупцією та рішучі процеси відновлення законності будуть продовжуватися ... На Корбані ніхто зупинятися не буде", - підкреслив Порошенко.

"У нас немає імунітету від розслідування, від притягнення до відповідальності за корупційні злочини ні в кого - ні від команди нової влади, де також повинні бути порушені справи, ні від старої влади, де всі винні мають бути притягнуті до відповідальності", - додав президент.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Він підкреслив, що країна повинна найближчим часом почути нові прізвища тих, хто буде притягнутий до відповідальності.

"Я думаю, що наші силовики краще мене знають (хто ці люди, - ред.), а я не думаю, що президент повинен в це втручатися", - підсумував Порошенко.

Читайте також: Боротьба Порошенка з олігархами призведе до громадянської війни - політолог

Нагадаємо, 31 жовтня у Дніпропетровську СБУ і Генпрокуратура розпочали широкомасштабну спецоперацію з затримання організованої злочинної групи. Під час спецоперації затримали голову партії УКРОП Геннадія Корбана.

ГПУ проситиме у суду санкції на арешт Корбана. Затриманому пред'явили підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: створення організованої злочинної організації; привласнення, розтрата майна; затримання представника влади або співробітника правоохоронних органів в якості заручника.