Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що можливе зняття санкцій проти Кремля не покращить автоматично економічні відносини між Німеччиною та Росією.

Про це він 4 листопада розповів в інтерв'ю виданню Neue Westfälische.

"Багато речей пов'язані зі слабкістю російської економіки і не покращилися б автоматично при завершенні санкцій", - наголосив міністр.

Він навів в якості аргумента падіння об'ємів торгівлі між Росією та Китаєм, а також загальне погіршення показників, які демонструє економіка РФ.

Штайнмаєр сказав, що подальший розвиток ситуації в руках Росії. Він додав, що питання санкцій Москва може вирішити тільки шляхом реалізації мінських домовленостей.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Міністр вважає, що учасники переговорного процесу по врегулюванню конфлікту на Донбасі перебувають "на правильному шляху".

Читайте також: Росія не повинна самостійно діяти в Сирії - Штанмаєр

Вже два місяці, за його словами, сторони конфлікту дотримуються режиму припинення вогню. На думку Штаймаєра, те, що бойовики перенесли вибори на окупованих територіях, дає шанс стабілізувати ситуацію та домогтися відведення озброєння від лінії зіткнення і в подальшому.

Голова МЗС Німеччина зазначив, що Захід вчинив правильно, коли розпочав економічний тиск на Росію через незаконну анексію Криму та її дії на Сході України. Але водночас зберігається діалог з Москвою. Сторони, за його словами, намагаються за столом переговорів вирішити конфлікт.