Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр застеріг Росію від "самостійних кроків" у Сирії після того, як російська військова авіація завдала ударів по її території.

Про це він повідомив під час виступу перед учасниками загальної дискусії в рамках 70-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, передає Deutsche Welle.

Якщо Росія, за словами німецького дипломата, вирішила втрутитися у військовий конфлікт у Сирії, то необхідно, щоб вона вдавалась і до політичних кроків, які направлені на забезпечення "перехідного політичного процесу" в країні.

Штаймаєр додав, що "брутальній диктатурі Башара Асада" необхідно покласти край, так само, як і пануванню джихадистського угруповання "Ісламська держава" в регіонах Близького Сходу.

Нагадаємо, 30 вересня Рада федерації Росії дала згоду російському президенту Володимиру Путіну на використання армії в Сирії.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Читайте також: Жодна російська бомба не влучила в позиції ІДІЛ - Пентагон

У той же день Росія заявила, що її літаки здійснили близько 20 місій проти ІДІЛ. Через бомбардування російської авіації загинули понад 60 людей.

За даними США, російські літаки завдали авіаудари в районі міста Хомс. Воно контролюється урядовими військами Асада і там немає бойовиків "Ісламської держави".

Вчора Міністерство оборони Росії також повідомило про 12 авіаударів по об'єктах ІДІЛ. Проте західні ЗМІ повідомляють, що удари були нанесені по містах, які знаходяться за кілька десятків кілометрів від позицій терористичного угруповання.