На засіданні у Печерському райсуді підсудному Геннадію Корбану надали слово. Він розповів про свій внесок у протистояння з російською агресією та участь у обміні полоненими.

Про це пише канал "112".

"Коли Надія Савченко потрапила в полон, я зв'язався з Ігорем Безлером, одним із лідерів сепаратистів на прізьвисько "Біс". Він був готовий обміняти Надію на якусь Наталію Іванову. Я особисто за руку привів сестру Савченко - Віру в Адміністрацію президента", - розповів він.

Читайте також: Парасюк зловив оператора російського НТВ в суді у справі Корбана (фото)

За його словами, глава держави сестру Савченко не прийняв, вона спілкувалась із іншою людиною з Адміністрації. Проте, зрештою, обмін не відбувся, тому що нібито "Порошенко не дав добро".

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Корбан повідомив, що ще тоді попереджав, що доведеться залучити всі міжнародні організації, які існують, щоб домогтися її звільнення.

Нагадаємо, Печерський районний суд ухвалив стосовно лідера політичної партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" Геннадія Корбана запобіжний захід - домашній арешт строком на 2 місяці.

Підсудний заявив, що тоді і був поворотний момент у стосунках із президентом. Після цього, у березні 2015 року, вони пішли у відставку з Дніпропетровської адміністрації.

В ході виступу Корбана суддя Лариса Цокол кілька разів намагалася перервати виступ Корбана, проте зупиняли її присутні в залі, зі словами: "Це ж історія!", "Коли ще таке почуєш".

Наприкінці свого виступу політик попросив суд відпустити його, вважаючи себе незаконно затриманим.