Про це заявила голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець.

Згідно з даними Міністерства оборони, з 117 044 осіб, які пройшли військово-медичну комісію в ході четвертої хвилі мобілізації, придатними до служби визнані 52962 людей.

Найчастіше мобілізованих "бракують" через психічні хвороби - 32%. Далі йдуть серцево-судинні захворювання - 31,1%, недуги нервової системи - 22,7%. Серед інших причин: травми і поранення - 10% і захворювання органів травлення - 4,2%.

Богомолець висловила стурбованість великою кількістю чоловіків із психічними захворюваннями в період мобілізації. На її думку, це вимагає ретельної перевірки і контролю.

Четверта хвиля мобілізації до лав Збройних сил почалася 20 січня і триватиме 90 днів. Мобілізації підлягають понад 60 тисяч осіб.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У Генштабі ЗСУ повідомили, що план призову в рамках четвертої хвилі мобілізації вже виконано на 77%, кожен восьмий мобілізований є добровольцем.