Колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко переконаний, що українці ще не втратили шанс на запровадження наступного року безвізового режиму з Європейським Союзом.

Про це повідомляє "24 канал".

Якщо прийняті парламентом закони, за його словами, відповідатимуть стандартам та вимогам ЄС, то цей крок наблизить країну до безвізового режиму.

"Якщо ж щось буде не відповідати директивам ЄС, доведеться так чи інакше додатково вносити зміни, що, очевидно зіграє не на нашу користь", - сказав дипломат.

Він розповів, що на ці зміни потрібен буде час та додаткові зусилля.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Огризко зазначив, що виконання всіх необхідних процедур з боку української влади значно залежить і від впливу суспільства.

Читайте також: "Бабі у 40 років" безвізовий режим не потрібен - Ляшко (відео)

"В наших національних інтересах зробити так, щоб претензій не було. Мій оптимізм базується на тому, що і наша влада, і наше громадянське суспільство повинні робити це разом", - наголосив дипломат.

Він додав, що існують приклади на практиці, коли під тиском громадськості певні речі просували вперед.

Нагадаємо, раніше Міністерство зовнішніх справ почало відверто говорити про відтермінування безвізового режиму з Євросоюзом.