У Верховній Раді виступили з ініціативою націоналізувати майно РФ в Україні. Про це йдеться в проекті Закону "Про націоналізацію майна в Україні держави-агресора та її резидентів" за № 2497.

У пояснювальній записці зазначено, що законопроект розроблено з метою визначення правових засад здійснення націоналізації майна в Україні держави-агресора та її резидентів (примусового вилучення об'єктів права власності з мотивів суспільної необхідності) у відповідності зі статтями 41, 85 та 92 Конституції України.

В статті першій законопроекту вказується на те, що держава-агресор — іноземна держава, яка рішенням Верховної Ради України у відповідності до Резолюції Генеральної Асамблеї ООН 3314 "Визначення агресії" від 14 грудня 1974 року визнана державою-агресором.

Згідно зі статтєю другою законопроекту, прийняття такого рішення є правовою підставою для націоналізації майна держави-агресора в Україні.

Нагадаємо, Верховна Рада України визнала Росію країною-агресором 27 січня цього року .

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще