Росія може розпочати ескалацію конфлікту на Донбасі, щоб відвернути увагу світової громадськості від провальної сирійської кампанії.

Таку думку висловив на своїй сторінці у Facebook директор Центру політичних та соціологічних досліджень Сергій Таран.

За його словами, збитий Туреччиною російський літак матиме для РФ декілька наслідків.

"Ніякої "антитерористичної" коаліції з Заходом не буде - навіть цинічному Путіну буде важко вимолювати у Заходу приєднатися до НАТОвської коаліції, коли один з членів НАТО виявився "спільником терористів", - вважає політолог.

Читайте також: Бойовики 14 разів обстріляли позиції сил АТО – штаб

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

На його думку, в Росії посилиться тенденція до самоізоляції. "Навіть, найагресивніші генерали побачили, що їх Путін - "голий король", його льотчиків вбивають, а він у відповідь хіба може висловлювати "глибоку стурбованість". А якщо не можеш перемогти, краще сховатись: Захід, до речі, російська самоізоляція теж влаштовуватиме. У НАТО вже оголосили про повернення до політики "стримування" Росії, що, загалом, - та сама ізоляція, тільки з іншого боку "берлінської стіни", - пише політолог.

Він відзначає, що "Росія шукатиме гучні приводи, аби відволікти увагу від сирійської ганьби". "Це можуть бути теракти на Заході або загострення війни на сході України. Маємо бути готові", - пише Таран.