Петиція до президента України Петру Порошенку щодо позбавлення громадянства за сепаратистські висловлювання чи дії набрала потрібні для розгляду 25 тис. підписів.

Про це свідчать дані на сайті електронних петицій.

"Пропоную здійснити всі необхідні законодавчі та виконавчі кроки для внесення змін і доповнень до Конституції, закони, кодекси та ін., для створення юридичної можливості примусового позбавлення громадянства осіб, які своїми публічними висловлюваннями чи діями пропагують злочинний сепаратизм, порушення територіальної цілісності і суверенітету України ( при наявності фактичних доказів)", - написав у тексті петиції її автор Ігор Лазаренко.

Читайте також: Українські паспорти перейдуть на англійську мову

"За сепаратизм, що надається злочинним шляхом, треба безумовно відбирати громадянство. Тому що, це і є замах на громадянство. Винятком може бути тільки сепаратизм через точне виконання демократичних процедур і міжнародне законодавство - це нормальна практика держави", - підкреслив автор.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще