Президент України Петро Порошенко відреагував на електронну петицію про те, щоб видавати громадянам України паспорт тільки українською мовою без російського дублювання.

Відповідь на петицію під назвою "Надавати громадянам України паспорт тільки українською (без мови окупанта)" опублікована на сайті глави держави.

"Враховуючи патріотичну позицію підписантів, а також прагнення українського суспільства до інтеграції в Європейський Союз, вважаю за необхідне дублювання друкованої інформації в паспорті громадянина України російською мовою замінити на англійську мову як мову міжнародного спілкування", - йдеться у відповіді президента.

Порошенко направив звернення до Кабінету міністрів з пропозицією забезпечити відповідно до компетенції внесення законодавчих змін для вжиття відповідних заходів.

Читайте також: Оформлення закордонного паспорту можна відстежити онлайн

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

У держпідприємстві "Документ", яке видає закордонні паспорти, кажуть, що проблем і плутанини з транслітерацією не виникне. Про це повідомляє "Знай".

"У закордонних паспортах і так всі дані пишуться англійською. На наступний рік анонсують видачу нових внутрішніх паспортів у вигляді пластикових карт. Вони зроблені з міжнародного зразка, та транслітерація там теж передбачена. А ось на водійських правах вже зараз пишуть українською та англійською. Всі готові для нововведень ", - говорить прес-секретар держпідприємства" Документ "Володимир Поліщук.