Сьогодні розпочав свою роботу новий онлайн-сервіс. З його допомогою можна перевірити стан оформлення закордонних паспортів.

Про це повідомляє прес-служба Державної міграційної служби України.

Зазначається, що відтепер кожен громадянин через інтернет зможе дізнатися, в якому стані перебуває оформлення або виготовлення його закордонного паспорта.

Сервіс дасть змогу розвантажити гарячі лінії територіальних органів міграційної служби, які до цього нововведення надавали відповідну інформацію. Це також допоможе уникнути випадків, коли працівники міграційної служби навмисно "затягують" видачу закордонного паспорта.

Читайте також: В київських аеропортах почали працювати "нові прикордонники" (фото)

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У міграційній службі розповіли, що сервіс видає один із чотирьох статусів документа. Він вказує на відповідний до етап оформлення документу.

Нагадаємо, з початку наступного року внутрішні паспорти в Україні замінять на ID-картки. На них вноситимуть відповідні біометричні дані про їх власників. Нові паспорти виготовлять із пластику. Вони будуть більш довговічними, ніж нинішні внутрішні паспорти. Завдяки новітнім технологіям їх також буде важко підробити.