Сьогодні, 10 грудня, депутати Верховної ради прийняли закон про держслужбу. Він передбачає низку глобальних реформ в цьому секторі.

У другому читанні за законопроект №2490 проголосував 261 народний депутат - повідомляють у прес-службі парламенту.

Документ регулюватиме деталі вступу на державну службу, її проходження, припинення, і визначатиме правовий статус держслужбовця.

Член парламентського комітету з питань державного будівництва, місцевого самоврядування та регіональної політики Альона Шкрум пояснила, що новий закон дозволить зберегти баланс незалежності держслужби, а також відсутності впливу політики на держслужбу.

"Комітет істотно пропрацював сферу дії закону. Це дозволить розділити політичні посади державної служби, посади і функції органів з обслуговування та патронатної служби", - підкреслила Альона Шкрум.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

За її словами, деякі категорії посад взагалі виводяться з держслужби. Також закон №2490 запроваджує інститут державних секретарів міністерств.

"Посада секретаря в міністерствах - це буде державний службовець вищої категорії, який здійснюватиме управління кадрами в управлінні міністерства", - додала Шкрум.

Читайте також: Яценюка звинуватили в корупції на $90 млн

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Володимир Гройсман назвав закон про держслужбу - важливим і переломним для майбутнього України. Законом, який завдасть істотний удар по корупції, непрофесіоналізму та кумівству у владі.