Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв назвав проміжні підсумки блокади окупованого Криму.

Про це Джемілєв розповів у коментарі виданню "Апостроф".

Головне, на його думку, що блокада підняла тему Криму на новий рівень як у самій Україні, так і в світовому співтоваристві, адже цю тему почали забувати. Після резонансної історії з відключенням світла, це визнають багато західних політиків і дипломатів.

"По-друге, ми продемонстрували, що без України у Криму перспектив немає, і що утримання Криму коштуватиме Росії так дорого, що вони ще тисячу разів покаються, що захопили півострів", - додав Джемілєв.

Ще один підсумок блокади Криму - це консолідація українського суспільства. За інформацією Джемілєва, дії активістів на кордоні України і Криму підтримали 80% українців.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Джемілєв зазначив також, що російській владі наплювати на те, що відбувається з простими людьми в країні.

Читайте також: До Криму більше не підійде жоден корабель

"Найбільша дурість Путіна в тому, що він перекрив всі зв'язки з Туреччиною, яка поставляла продукти Росії та Криму. Він знову підняв свій рейтинг на цій турецької хвилі. Але у всьому світі над цим просто сміються", - підсумував лідер кримських татар.

Нагадаємо, що активісти блокади Криму і лідери кримських татар дали ультиматум українській владі - офіційно підтримати до Нового року повне відключення півострова від української електроенергії. В іншому випадку вони пообіцяли, що "опори ЛЕП можуть знову раптово завалитися".